Astrofotografie: hoe?

Hoe fotografeer ik de Maan? Kan ik details op de planeten fotograferen? Kan ik lichtzwakke nevels fotograferen die ik door de telescoop niet kan zien? Dat kan inderdaad, al zul je er wel enige moeite voor moeten doen. Met de moderne digitale camera’s kunnen op relatief eenvoudige wijze al prachtige opnamen van de hemel worden gemaakt. In dit hoofdstuk worden diverse mogelijkheden aangestipt. Astrofotografie is door de digitale ‘revolutie’ toegankelijker geworden. Het is een hobby met vele aspecten.

Lees alle hoofdstukken

(deze tekst is ook gepubliceerd in de sterrengids)