Agenda

Najaarsbijeenkomst 2017:
Za. 4 november 2017 in
't Oude Theater' te Oss.
Het programma wordt in oktober 2017 bekendgemaakt in ASTROBulletin 57 en op deze website.

Voorjaarsbijeenkomst 2018:
Za. 31 maart 2018 in
't Oude Theater' te Oss.
Het programma wordt in maart 2018 bekendgemaakt in ASTROBulletin 58 en op deze website.

Najaarsbijeenkomst 2018:
Za. 24 november 2018 in
't Oude Theater' te Oss.
Het programma wordt in oktober 2018 bekendgemaakt in ASTROBulletin 59 en op deze website.

Let op: onze bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. Niet-verenigingsleden hebben alléén toegang na aanmelding én betaling van 12,50 euro. Meer info: zie het websitebericht van 24 januari 2016 en het desbetreffende bericht van de programmabekendmaking.

Webredactioneel

Heb je tips, input of wil je iets voor de site betekenen, laat het gerust weten via superconductor@hetnet.nl. (Bert van Dijk) of stuur een mailtje naar het bestuur. Ik (of het bestuur) probeer zoveel mogelijk binnen één week te reageren.

Tim Schuurman – Mijn balkonsterrenwacht

Bijeenkomst za. 15 oktober 2016 in Oss – Tim Schuurman (Emmen) heeft veel last van het stoorlicht van een lantaarnpaal achter zijn tuin. Het uitdraaien ervan werd door een buurman niet op prijs gesteld en op last van de gemeente moest het licht aanblijven. Dan maar een andere oplossing bedenken: de opstelling verplaatsen naar een hoog balkon van zijn huis, boven het betreffende stoorlicht. Een ontwerptekening werden gemaakt en Tim ging aan de slag. Op een brede alu constructie werd uiteindelijk een zuil geplaatst die, om de neerwaartse druk te verminderen, stevig aan de stenen balkonhekwand geplaatst. Een overdekte, openklapbare houten behuizing moet de opstelling beschermen. Om zoveel mogelijk bewegingsonscherpte te voorkomen, stuurt Tim alles aan vanuit een aanliggende kamer. De nieuwe opnamen van een hoog niveau zijn erg fraai (en vrij van lantaarnpaalstoorlicht). Een mooi voorbeeld van een inventieve astrofotograaf die zich niet uit het veld laat slaan!

MijnBalkonsterrenwacht-TimSchuurman-15oktober2016Oss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>